Kok, keurslager

Livar varkenvlees

Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar kloostervarkens. Deze speciale varkens hebben het voorrecht rond te mogen scharrelen in de kloostertuimen van Abdij Lilbosch te Echt.

Eeuwenoud klooster

In de landelijke, bosrijke omgeving van het eeuwenoude klooster hebben zij het allerminst slecht. De bontgekleurde varkens leven in de frisse buitenlucht en kunnen naar hartelust wroeten en rollen in de modder. De varkens worden hier met liefde verzorgd door de monniken. Hun maaltijd bestaat uit vers geteelde Limburgse granen, en dat proef je!

Authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Het livarvlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een 15% aan gewicht, Livarvlees slechts 8%), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft. De kloostervarkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Smaak als beloning voor goede zorg

Het vlees van het Livar varken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Geselecteerd Livar specialist

Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat 'geselecteerd Livar specialist' is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten. Om die kennis te bezitten zijn wij onder andere op bezoek geweest bij Abdij Lilbosch in Echt . In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd door de monniken. Daarnaast hebben wij een uitgebreid programma gevolgd, om uiteindelijk het felbegeerde predicaat 'geselecteerd Livar specialist' te mogen dragen.

Waarom Livar?

  • De dieren worden grootgebracht op kleinschalige boerderijen met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren.
  • Het Livarvarken wordt met liefde gehoed en verzorgd in samenwerking met de monniken op Abdij Lilbosch in Echt.
  • Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet,  dé smaakdrager van vlees.
  • Het vlees is lang houdbaar en heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.
  • Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt.
  • Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. De varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg.
  • Om het hele varken te verwaarden werkt Livar altijd samen met alleen de beste ambachtelijke bedrijven.

Ontdek de wereld van Livar

Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil.  Bezoek ook www.livar.nl voor meer informatie.

Kok, keurslager

Kerkstraat 25
1687 AL WOGNUM
0229-572307
0229-745210

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten